Desi Google nu mai este oficial cel mai popular site de pe Internet (din 31.12.2021 acum este TikTok), se crede ca accesul la motorul de cautare si incredibila resursa de informatii pe care o ofera au contribuit enorm la bunastarea omului modern.
Toata aceasta gama de informatii poate face creierul un pic mai lenes, pentru ca nu mai trebuie inventat ceva nou, toate raspunsurile sunt pregatite, dar pe de alta parte, face viata de zi cu zi inimaginabil de usoara si impinge omenirea spre prosperitate. In acest sens, in anul in curs vor aparea si cele mai interesante idei si concepte. Iata 2 dintre ele:
Calculatoarele cuantice se apropie tot mai mult de tehnologia de consum
Calculatorul cuantic functioneaza pe baza fenomenelor mecanice cuantice, cum ar fi suprapunerea cuantica si intricatia cuantica. Acest lucru permite computerului cuantic sa efectueze mai multe calcule in paralel pentru fiecare operatie, spre deosebire de cel clasic, care realizeaza un singur calcul.
Cel mai rapid computer cuantic (din China) ar putea calcula un algoritm extrem de complex in 1 milisecunda, in timp ce calcularea aceluiasi algoritm la un computer clasic ar dura 30 de trilioane de ani. Da, pare intr-adevar ireal, insa nu exista nicio eroare in acesta informatie.
Friptura produsa in eprubeta de laborator
Fara crima, fara jupuire, fara risipire, fara luare de vieti. Este posibil? Ce necesita crearea unui astfel de produs si oare are sens?
Una dintre principalele probleme in productia de carne este resursa uriasa necesara productiei. La nivel global, 90% din recolta este destinata hranei pentru animale, 72 miliarde de animale sunt sacrificate anual pentru nevoile de carne, dintre care 95% sunt pui, 2 trilioane de tone de apa au fost folosite pentru productia de carne in 2021.
Care este solutia? Carne intr-o eprubeta. Pentru a se realiza, sunt prelevate celule de la porci, pui si vite, care sunt apoi cultivate in conditii de laborator. Cu 96% mai putina apa, cu 99,9% mai putin teren agricol folosit pentru a produce 1 kg de carne intr-o eprubeta sau carne in vitro, iar emisiile nocive din agricultura sunt reduse cu 97% fata de productia animala. La gust este identica cu originalul, deoarece compozitia este identica. Diferenta este ca nu creste pe os, ci intr-un laborator.
Da, la inceput ideea suna ciudat, dar dupa ce se iau in calcul toate beneficiile, dupa ce se cantaresc toate argumentele pro si contra, se poate spune din toata inima ca, intr-adevar carnea in eprubeta este viitorul. De fapt, este si in prezent pentru ca astfel de ferme exista deja in Singapore si Israel.