Cum se poate îmbunătăţi procesul de dezvoltare web

Mai mulţi dezvoltatori au venit cu o serie de idei menite să-i ajute, în viitor, pe cei implicaţi în procesul de dezvoltare web. Un prim pas în această direcţie îl reprezintă spaţiile de lucru echipate cu mai multe afişaje, care cresc productivitatea cu 35,5%, potrivit cercetărilor comandate de Fujitsu Siemens Computers. Deşi nu a fost calculat un scor de performanţă de referinţă, a avea mai mult de un monitor poate fi nu numai convenabil, ci şi productiv. Din acest motiv, fiecare dezvoltator ar trebui să utilizeze o configuraţie a monitorului pe ecran lat, rezultatele fiind mult mai bune.

Când vine vorba despre testare, Browserstack este cea mai nouă soluţie în domeniu. Aplicaţia este capabilă să testeze front-end-ul site-urilor web şi al aplicaţiilor web pe toate browser-ele, sistemele de operare şi dispozitivele mobile, fără a instala sau întreţine un laborator intern de maşini virtuale, dispozitive sau emulatoare care sunt, de altfel, o necesitate în procesul de dezvoltare modernă. Cu alte cuvinte, aceasta este singura infrastructură de testare de care au nevoie oamenii.

Selenium este un set de automatizare a browser-ului de tip open source. Este utilizat pentru automatizarea testării aplicaţiilor web, precum şi pentru sarcini plictisitoare de administrare pe web. Pentru crearea şi gestionarea testelor UI, pentru verificarea funcţionalităţii specifice pe site-ul web sau în aplicaţia web, dezvoltatorii folosesc Ghost Inspector. Aceste teste automate ale browser-ului rulează continuu şi, dacă ceva nu merge bine, utilizatorii primesc o notificare în acest sens.

Există multe motive pentru care sistemul de operare Mac ar putea fi cel mai bun sistem de operare pentru programatori. Este folosit mai ales datorită shell-ului său Unix, care permite rularea programelor în aproape orice limbă, fără a utiliza un IDE specializat.

Programul Sentry pentru urmărirea erorilor este ideal pentru că permite urmărirea erorile de producţie nu numai local – pe computere personale, ci şi centralizarea lor într-un singur sistem. Aşadar, în loc ca programatorii să aştepte până când utilizatorii găsesc şi raportează greşelile, aceştia reuşesc să observe problemele şi să le rezolve în timp util.