Importanta achizitionarii unui server second hand

De cele mai multe ori, un gadget poate avea defectiuni atunci cand utilizatorul nici nu se asteapta, neavand posibilitatea financiara de a-l inlocui cu unul nou. Fie ca este vorba despre calculatoare second hand sau despre servere second hand, precum si alte produse specifice, specialistii calculator-ieftin.ro au mereu solutii la indemana oricarui client.

Ce sunt serverele second hand si care este rolul acestora

Serverele sunt folosite pentru procesarea solicitarilor si pentru transmiterea datelor catre PC-uri care sunt legate intre ele intr-o retea sau prin intermediul conexiunii la internet. Aceste PC-uri mai sunt denumite si computere-client.

Orice calculator care ruleaza unele programe se poate transforma intr-un server, insa se pune accent pe configuratiile puternice, robuste, cu un design special. Astfel, computerele pot servi ca server, indeosebi in mediul online. Pretul unui astfel de server se poate dovedi prohibitiv pentru majoritatea clientilor care nu dispun de un buget foarte generos. De aceea, clientii care vor un server bun insa nu au suficient de multi bani pentru a cumpara unul nou, pot cumpara un model second hand.

Pe site-ul Calculator-ieftin.ro clientii vor gasi oferte foarte bune. Serverele second hand puse spre vanzare apartin unor producatori de renume international, astfel ca garantia fiabilitatii exista pentru fiecare model in parte si clientii sunt constienti de faptul ca acestea nu se vor defecta de la primele luni de utilizare, fiind necesara schimbarea acestora. In plus, fiecare model este supus unor teste foarte riguroase, astfel incat specialistii sa se asigure ca este in stare perfecta de functionare pentru a fi comecializat.

Caracteristicile unui server second hand bun

Serverele au fost considerate, de-a lungul timpului dispozitive foarte importante si au reprezentat o sursa continua de inovatii in domeniul calculatoarelor. Indiferent de model sau tehnologie, fie ca a fost vorba de servere 1U, 2U, de servere rack-abile sau Tower, scopul lor a fost acela de a conferi o performanta ridicata in ceea ce priveste procesarea de date.

Cum trebuie sa fie un server second hand bun pentru aplicatiile utilizatorului? In primul rand, sa permita upgrade-uri de hardware de-a lungul timpului si sa cofere anduranta chiar si intr-un mediu strain, nu numai in birou. Serverele second hand rackabile permit reducerea spatiului fizic si posibilitatea de a le folosi la fel precum si pe celelalte modele.

Serverele second hand de buna calitate ar trebui sa raspunda cerintelor utlizatorilor. In primul rand, trebuie sa dispuna de iesire video, de cel putin 2 porturi USB, de o unitate CD sau DVD ce trebuie scoasa sau inlocuita, de o placa frontala de securitate care asigura protectia impotriva accesului fizic in server si de multiple intrari de tip Hot Plugable Drives.

In plus, pretul serverelor second hand este mult mai mic decat pretul serverelor noi, fiabilitatea fiind ridicata si in cazul produselor la mana a doua. Specialistii de la calculator-ieftin.ro pot sa indrume clientii magazinului online sa ia cele mai bune decizii de achizitie in momentul in care doresc sa achizitioneze un server.